Opendeurdag van het Gewichts- en gezondheidscentrum

Gepubliceerd op donderdag 7 september 2023

Obesitas is een wereldwijd gezondheidsprobleem dat steeds vaker voorkomt. Om dit probleem aan te pakken hebben de Iris Ziekenhuizen Zuid een gepersonaliseerde, multidisciplinaire begeleiding op punt gezet.

Deze chronische degeneratieve ziekte is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van verschillende comorbiditeiten zoals hart- en vaatziekten, diabetes, gewrichtsaandoeningen en ademhalingsaandoeningen. Ook de psychologische impact mag niet worden onderschat. Om gezonde, langdurige ondersteuning te bieden aan mensen die een gezond gewicht willen bereiken, hebben de Iris Ziekenhuizen Zuid een Gewichts- en gezondheidscentrum geopend.

Opendeurdag van het Gewichts- en gezondheidscentrum

Afspraak met het Gewichts- en gezondheidscentrum van IZZ op zaterdag 14 oktober 2023 van 09.00u tot 14.00u op de campus Etterbeek-Elsene om meer te weten over de medische en/of chirurgische begeleiding voor patiënten die op een veilige en duurzame manier gewicht willen verliezen. 

Dit zal een gelegenheid zijn om te praten met leden van het multidisciplinaire team: de
coördinatrice van het centrum, artsen, diëtisten, fysiotherapeuten, psychologen, psychiaters,
chirurgen, gastro-enterologen, endocrinologen en longartsen. 

Op de verschillende stands zult u hen al uw vragen kunnen stellen en zult u te weten komen hoe het team patiënten ondersteunt op hun weg naar een gezond gewicht. U zult ook de kans krijgen om meer te weten te komen over de workshops ‘voeding en dagelijks leven’, die ingaan op de gevolgen van voedingsgewoonten voor het gezinsleven en individuele ervaringen.

Praktische inlichtingen

  • Plaats: Campus Etterbeek-Elsene (Jean Paquotstraat 63 te 1050 Brussel), 1e verdieping

  • Datum en tijden: zaterdag 14 oktober 2023 van 09.00 uur tot 14.00 uur

  • Gratis toegang, inschrijven niet nodig

  • Hebt u een vraag? Neem dan contact op met S. Oumahssane, de coördinatrice van het Gewichts- en gezondheidscentrum - soumahssane@his-izz.be