Nieuws

 

 

06november

Europese Week tegen Ondervoeding

Volgens een onderzoek van ESPEN (European Society for Clinical Nutrition and Metabolism) wordt bij 24% van de ziekenhuispatiënten een risico op ondervoeding vastgesteld. Ter gelegenheid van de Europese Week tegen Ondervoeding van 6 tot 11 november 2023, wordt de focus gelegd op ziektegerelateerde ondervoeding.
30oktober

Wereld Diabetes Dag: infovoormiddagen

Naar aanleiding van Wereld Diabetes Dag op 14 november 2023 worden in de maand november sensibiliseringsacties georganiseerd op de campussen Molière Longchamp, Joseph Bracops en Etterbeek-Elsene. Deze voormiddagen worden geleid door een verpleegkundige-experte in diabetologie en een diëtiste en zijn voor iedereen toegankelijk. Inschrijven is niet nodig.
29oktober

Wereld Beroerte Dag

29 oktober is het Wereld Beroerte Dag, een dag die sinds 2006 wordt georganiseerd door de World Stroke Organization. Bij een beroerte telt elke minuut. De meest efficiënte behandelingen kunnen worden toegediend in de eerste twee uur na het optreden van de symptomen. Reageer snel en red levens! Bekijk onze video en ontdek wat de tekenen van een beroerte zijn en wat u moet doen als u er getuige van bent.
16oktober

Internationale dag van de Ruggegraat

16 oktober is Internationale dag van de Ruggegraat. Dit deel van het lichaam bestaat uit 24 wervels en is essentieel voor onze mobiliteit. Hoe kunnen we pijn in de wervelkolom voorkomen en wat moeten we doen als we er last van hebben? Overzicht met Dr. Thomas von Waldburg, Diensthoofd osteopathie en orthopedisch chirurg in de Iris Ziekenhuizen Zuid.