Nieuws

 

 

31mei

Waarom stoppen met roken voor en na een heelkundige ingreep?

Roken verhoogt het risico op complicaties bij een operatie. Ter gelegenheid van de Werelddag zonder tabak op 31 mei gaat Catherine Papathanasiou, verpleegkundige tabakologe verslavingsdeskundige in de Iris Ziekenhuizen Zuid, dieper in op de voordelen van stoppen met roken voor en na een operatie. Zij geeft ons eveneens advies om te stoppen met roken.
17mei

Werelddag voor sensibilisering en strijd tegen hypertensie

17 mei is het Wereld Hypertensie Dag. Wereldwijd wordt de aandacht gevestigd op hoge bloeddruk, de meest voorkomende hart- en vaataandoening in België. Ze is vaak jarenlang asymptomatisch, maar kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Leer meer over deze pathologie en ontdek enkele preventietips met Dr. Angela Acheampong en Dr. Junior Mabalukwa, cardiologen in de Iris Ziekenhuizen Zuid.
28april

Mondmaskerdracht: nieuwe maatregelen

Het dragen van een mondmasker is alleen geadviseerd voor patiënten met ademhalingssymptomen (hoesten, niezen, keelpijn, …) en immuungecompromitteerde patiënten.
19april

Nieuw seizoen: Tuin der Gedachten

De Tuin der Gedachten, een plaats voor debat en ontmoeting, is toegankelijk voor burgers, patiënten en hun familie. Men gaat er dieper in op vragen over de band tussen het ziekenhuis en de stad, het raakvlak tussen onze ervaringen en de onzekerheden van onze tijd, manieren om beter te leven in een veranderende wereld.
18april

Infoavonden voor de toekomstige papa's

U wordt binnenkort papa? Neem deel aan onze volgende infosessie, speciaal voor toekomstige papa's, op donderdag 17 juni van 19u tot 20.30u om samen te praten over uw plaats en de plaats die u zou willen hebben tijdens de zwangerschap, de bevalling en na de geboorte.
29maart

Maart dikkedarmkankermaand: preventie en screening van darmkanker

De maand maart staat in het teken van de preventie en screening van colorectale kanker, een van de meest voorkomende kankersoorten in België. Vroege opsporing verhoogt de kans op genezing aanzienlijk. Meer uitleg van Dokter Collins Assene-Assene, gastro-enteroloog in de Iris Ziekenhuizen Zuid en Verantwoordelijke van de eenheid op de campus Molière Longchamp.