Inwendige geneeskunde

Raadplegingen

Wenst u online een afspraak te maken met een specialist? Scroll naar beneden tot "Ons team" en klik op de specialist van uw keuze.

De afdeling inwendige geneeskunde, endocrinologie en infectieziekten van de Iris Ziekenhuizen Zuid neemt de zorg op zich van patiënten met meerdere pathologieën.

Onze internisten garanderen een volledige zorgverlening dicht bij u in de buurt dankzij een multidisciplinaire samenwerking tussen de diensten. 

Wij hebben verschillende expertisegebieden ontwikkeld:

  • infectieziekten (reisgeneeskunde, tuberculose, chronische infecties enz.);
  • endocrinologie (diabetes, schildklier-, hypofyse- of bijnierziekten);
  • algemene inwendige geneeskunde (bv. hoge bloeddruk en stofwisselingsstoornissen, hyponatriëmie, en complexe auto-immuunziekten).

We werken nauw samen met onze collega’s cardiologen, gastro-enterologen, pneumologen en psychiaters om u een volledige en specifieke zorg te bieden. Hierbij staat een permanente en constructieve dialoog centraal waarvan u de eerste begunstigde bent.

Kwaliteitszorg, waarbij de patiënt in zijn geheel wordt beschouwd en gebruik wordt gemaakt van alle moderne technieken, zou bovendien geen zin hebben zonder een permanente dialoog met de verwijzende huisartsen die de essentiële pijlers zijn van de gezondheidszorg.

Onze aanpak

De opsplitsing van bepaalde specialismen in steeds nauwere ‘sub-specialismen’ is het gevolg van de medisch-technische vooruitgang. Deze opsplitsing is onontbeerlijk voor de aanpak van bepaalde pathologieën. Binnen de Iris Ziekenhuizen Zuid maakt de holistische zorgbenadering het echter mogelijk om zowel de specifieke als gespecialiseerde benadering van de opgesplitste analyse te combineren met een globale en multidisciplinaire zorg.

Afdelingsnieuws

30oktober

Wereld Diabetes Dag: infovoormiddagen

Naar aanleiding van Wereld Diabetes Dag op 14 november 2023 worden in de maand november sensibiliseringsacties georganiseerd op de campussen Molière Longchamp, Joseph Bracops en Etterbeek-Elsene. Deze voormiddagen worden geleid door een verpleegkundige-experte in diabetologie en een diëtiste en zijn voor iedereen toegankelijk. Inschrijven is niet nodig.
29oktober

Wereld Beroerte Dag

29 oktober is het Wereld Beroerte Dag, een dag die sinds 2006 wordt georganiseerd door de World Stroke Organization. Bij een beroerte telt elke minuut. De meest efficiënte behandelingen kunnen worden toegediend in de eerste twee uur na het optreden van de symptomen. Reageer snel en red levens! Bekijk onze video en ontdek wat de tekenen van een beroerte zijn en wat u moet doen als u er getuige van bent.
07september

Opendeurdag van het Gewichts- en gezondheidscentrum

Afspraak met het Gewichts- en gezondheidscentrum van IZZ op zaterdag 14 oktober 2023 van 09.00u tot 14.00u op de campus Etterbeek-Elsene om meer te weten over de medische en/of chirurgische begeleiding voor patiënten die op een veilige en duurzame manier gewicht willen verliezen. 

Ons team

Dr. GUY DECAUX

Consultant & vacatair Internist
Campus(sen)
Molière Longchamp

LUCAS JACOBS

Arts specialist in opleiding
Campus(sen)
Etterbeek-Elsene

Dr. AYA KARAM

Arts specialist in opleiding
Campus(sen)
Etterbeek-Elsene

Dr. LEA MINON

Arts specialist in opleiding
Campus(sen)
Etterbeek-Elsene