Gynaecologie

De dienst Gynaecologie van de Iris Ziekenhuizen Zuid wordt geleid door Dr Frédéric Buxant.
De gynaecologen van het departement verzekeren ongeveer 35.000 raadplegingen per jaar
en voeren tot 2.500 bevallingen uit.
U vindt hier een lijst van de dagen en uren van de raadplegingen van het departement op onze campussen.


Heeft één van onze gynaecologen u een bijzonder onderzoek voorgeschreven?
De volgende praktische informatie zal u helpen om u er beter op voor te bereiden:

- hysteroscopie

- hysterosonografie

De dienst Gynaecologie – Verloskunde

Onze materniteit is sedert 1907 gevestigd op de campus Etterbeek-Elsene, aanvankelijk in een klein gebouw in de Léon Cuissezstraat (van 1933 tot 1992), en nadien in ons nieuw ziekenhuis.

Een team samengesteld uit 35 dokters en 130 vroedvrouwen, verpleegkundigen, psychologen, zorgkundigen en kinderverzorgsters staan garant voor de opvang en de behandeling van gynaecologische en obstetrische aandoeningen, met respect voor de religieuze en filosofische overtuiging van de persoon. Onze dienst stelt topmateriaal ter beschikking en past de laatste medische aanbevelingen toe.

De bevallingen verlopen met respect voor de filosofie van iedere vrouw, onder de verantwoordelijkheid van de vroedvrouwen die nauw samenwerken met ons medisch team.

Patiënten die het wensen kunnen genieten van een gepersonaliseerde opvang, wat inhoudt dat zij zelf de dokter of vroedvrouw kunnen kiezen die zich over hen zal ontfermen. Doen zij deze aanvraag niet, dan worden ze gevolgd door een dokter van het team.

Wij zijn een stagedienst van de « Vrije Universiteit Brussel » en vormen jaarlijks studenten geneeskunde, gynaecologen en vroedvrouwen. Wij nemen eveneens deel aan nationale en internationale klinische studies.

Samen met het St-Pieterziekenhuis werken wij guidelines uit en ontfermen wij ons over patiënten, meer bepaald in het domein van risicozwangerschappen en de neonatologie.

Onze dienst is onderverdeeld in klinieken met elk hun specifieke eigenschappen:

  • De kliniek voor verloskunde
  • De kliniek voor antenatale screening
  • De kliniek voor gynaecologie
  • De kliniek voor de bekkenbodem
  • De borstkliniek