Reumatologie - Fysiologie - Fysische geneeskunde

Raadplegingen

Wenst u online een afspraak te maken met een specialist? Scroll naar beneden tot "Ons team" en klik op de specialist van uw keuze.

Reumatologie houdt zich bezig met de diagnose en behandeling van niet-traumatische ziekten van het bewegingsapparaat, dat wil zeggen ziekten van de botten, gewrichten, pezen en spieren en de pijnlijke gevolgen daarvan.

Onze aanpak

In de afgelopen twee decennia is er een revolutionaire vooruitgang geboekt bij de diagnose en behandeling van reumatoïde artritis, spondylitis ankylosans, artritis psoriatica, lupus, vasculitis, osteoporose, osteoartritis en chronische tendinitis, waarvoor reumatologen therapeutische oplossingen kunnen voorstellen.

Echografie van het bewegingsapparaat, gebruikt als uitbreiding van het klinisch onderzoek, wordt op onze afdeling gebruikt voor zowel diagnostische als therapeutische doeleinden. De afdeling is ook uitgerust voor de behandeling van chronische verkalkte tendinitis met behulp van lithotripsie.

Het doel van fysische geneeskunde en revalidatie is het opzetten en begeleiden van multidisciplinaire revalidatie- en reëducatieprogramma's (met medewerking van de kinesitherapeut, de ergotherapeut, de psycholoog, de logopedist, de orthopedist en de maatschappelijk werker) om de functionele gevolgen van ernstige ziekten of ongevallen tot een minimum te beperken.

De rugschool is een goed voorbeeld van de multidisciplinaire behandeling van chronische lage rugpijn, die als de ziekte van de eeuw wordt beschouwd. 

Ons team

Dr. JIAN GANG QU

Diensthoofd Reumatoloog
Campus(sen)
Etterbeek-Elsene, Molière Longchamp