Nucleaire geneeskunde - isotopen

Raadplegingen

Wenst u online een afspraak te maken met een specialist? Scroll naar beneden tot "Ons team" en klik op de specialist van uw keuze.

De afdeling nucleaire geneeskunde van de Iris Ziekenhuizen Zuid zorgt voor beeldvormend onderzoek als uw arts een inwendig letsel vermoedt, of als hij zich ervan wil vergewissen dat weefsels of organen goed functioneren. Of als hij een tumor vermoedt en de verspreiding van kanker wil controleren.

Voor deze beeldvormende onderzoeken is dus een medisch voorschrift nodig.

Onze artsen van de afdeling nucleaire geneeskunde hebben bijzondere expertise in de volgende domeinen:

  • orthopedie
  • hand- en voetchirurgie
  • neurologie
  • hartonderzoek bij farmacologische stress.

Onze aanpak

Nucleaire geneeskunde is een medische beeldvormingstechniek die gebruik maakt van radio-elementen, de radioactieve isotopen. Het doel is om mogelijke pathologieën te diagnosticeren die organen of weefsels aantasten, om de evolutie van de pathologie te volgen en, in bepaalde gevallen, om ze te behandelen. 

Concreet injecteren we een zeer lage dosis radioactief product dat niet giftig is, ook wel een ‘tracer’ genoemd. Zo kan uw arts een duidelijk beeld krijgen van het te onderzoeken gebied om een nauwkeurige diagnose te kunnen stellen. Deze stof is pijnloos en wordt snel door uw lichaam geëlimineerd.

Bovendien is de afdeling uitgerust met de modernste apparatuur. Wij beschikken onder meer over een SPECT-CT-camera en een dual-head camera op elke locatie, zodat wij alle soorten scans kunnen uitvoeren. 

We hechten ook veel belang aan de toegankelijkheid voor onze patiënten.

Ons team

Dr. MICHEL RUBINSTEIN

Diensthoofd Nucleair arts
Campus(sen)
Etterbeek-Elsene, Molière Longchamp, Joseph Bracops

Dr. PIERRE BOURGEOIS

Consultant & vacatair Radiotherapeut en nucleaire geneeskunde
Campus(sen)
Etterbeek-Elsene

Dr. DIANA ENE

Nucleair arts
Campus(sen)
Etterbeek-Elsene, Molière Longchamp, Joseph Bracops