Cardiologie

Raadplegingen

Wenst u online een afspraak te maken met een specialist? Scroll naar beneden tot "Ons team" en klik op de specialist van uw keuze.

De cardiologie-afdeling van de Iris Ziekenhuizen Zuid diagnosticeert en behandelt aandoeningen van het cardiovasculaire systeem.

Onze cardiologen, verspreid over de vier campussen, verzorgen de raadplegingen. De hospitalisatie is geconcentreerd op de drie campussen voor spoedgevallen (Etterbeek-Elsene, Joseph Bracops en Molière Longchamp).

Onze aanpak

Onze cardiologen maken er een erezaak van om in uw buurt kwaliteitsvolle zorg te verlenen in een ziekenhuis op mensenmaat. Hartaandoeningen zijn, net als andere ziekten, een bron van ongerustheid. Daarom stellen de bekwaamheid en de permanente opleiding van onze specialisten, in combinatie met de modernste technologieën, ons in staat topkwaliteit en een luisterend oor te bieden aan iedereen.

Onze aanpak is niet-invasief. Wij werken nauw samen met onze partners, de universitaire ziekenhuizen van het IRIS-netwerk (UMC Brugmann, UMC Sint-Pieters) en het Erasmusziekenhuis. Op ons verzoek verlenen zij specifieke invasieve zorg voor bepaalde aandoeningen zoals ischemische, valvulaire, ritmologische en aangeboren hartaandoeningen. Zij doen dit op geplande basis, als uitgestelde dringende ingreep of in een extreme noodsituatie.

Wij behandelen de volgende aandoeningen

Soorten onderzoeken die we aanbieden

Op elke campus voeren onze cardiologen volgende technische onderzoeken uit:

  • echocardiografie
  • echo-doppler van de halsvaten
  • stresstest
  • scintigrafie
  • scan van de kransslagaders
  • hartritmemonitoring
  • bloeddrukcontrole
  • controle van pacemaker

Afdelingsnieuws

29oktober

Wereld Beroerte Dag

29 oktober is het Wereld Beroerte Dag, een dag die sinds 2006 wordt georganiseerd door de World Stroke Organization. Bij een beroerte telt elke minuut. De meest efficiënte behandelingen kunnen worden toegediend in de eerste twee uur na het optreden van de symptomen. Reageer snel en red levens! Bekijk onze video en ontdek wat de tekenen van een beroerte zijn en wat u moet doen als u er getuige van bent.
17mei

Werelddag voor sensibilisering en strijd tegen hypertensie

17 mei is het Wereld Hypertensie Dag. Wereldwijd wordt de aandacht gevestigd op hoge bloeddruk, de meest voorkomende hart- en vaataandoening in België. Ze is vaak jarenlang asymptomatisch, maar kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Leer meer over deze pathologie en ontdek enkele preventietips met Dr. Angela Acheampong en Dr. Junior Mabalukwa, cardiologen in de Iris Ziekenhuizen Zuid.

Ons team

Dr. THIERRY JOSSE

Verantwoordelijke van een eenheid op een campus Cardioloog
Campus(sen)
Etterbeek-Elsene