Neurologie

Raadplegingen

Wenst u online een afspraak te maken met een specialist? Scroll naar beneden tot "Ons team" en klik op de specialist van uw keuze.

De afdeling neurologie van de Iris Ziekenhuizen Zuid diagnosticeert en behandelt alle neurologische aandoeningen, zowel die van het centrale zenuwstelsel (de hersenen en het ruggenmerg) als die van het perifere zenuwstelsel (de zenuwen).

Ons team van neurologen met complementaire vaardigheden en expertise zal ervoor zorgen dat elke patiënt wordt gediagnosticeerd en behandeld met individuele aandacht. We werken nauw samen met de behandelende artsen en de medische huizen. We zijn ervan overtuigd dat bij de behandeling van chronische ziekten zoals de ziekte van Parkinson, de ziekte van Alzheimer of multiple sclerose, de relatie die wordt opgebouwd met de patiënt en de medische en paramedische teams (kinesitherapeuten, logopedisten, psychologen, enz.) van fundamenteel belang is.

De neurologen van de Iris Ziekenhuizen Zuid houden zich voornamelijk bezig met algemene neurologische raadplegingen. De meeste artsen van de afdeling hebben echter specifieke vaardigheden opgebouwd en bieden raadplegingen aan die onder meer gericht zijn op:

  • multiple sclerose,
  • hoofdpijn (migraine),
  • aandachtstekortstoornissen (bij volwassenen)

Onze aanpak

Neurologische pathologieën kunnen congenitaal of malformatief, traumatisch, inflammatoir, circulatoir, neurodegeneratief, tumoraal of infectieus van oorsprong zijn. In sommige gevallen zijn de neurologische pathologie en de oorsprong ervan duidelijk en worden deze bevestigd met elementaire neurologische tests. In andere gevallen zijn echter meer gedetailleerde onderzoeken nodig om de aandoening vast te stellen en de behandeling aan te passen aan het specifieke geval van de patiënt.

De dienst neurologie is uitgerust met de modernste apparatuur en kan alle technische onderzoeken uitvoeren die bekend staan als neurofysiologisch onderzoek, zoals elektro-encefalografie (EEG), of elektromyografie (EMG) ...

Bovendien beschikken de Iris Ziekenhuizen Zuid over een ‘Stroke Unit’, die zorgt voor een optimale en snelle behandeling van beroertes (CVA) in de acute fase.

De Iris Ziekenhuizen Zuid beschikken eveneens over een eenheid neurologische revalidatie op de campus Molière Longchamp. Op deze eenheid worden volwassen patiënten opgenomen naar aanleiding van een cerebrovasculair accident (CVA), een schedeltrauma of andere progressieve neurologische aandoeningen (multiple sclerose, Parkinson, …). De focus wordt gelegd op de re-integratie in het gezin, de maatschappij en/of het beroepsleven.   

Afdelingsnieuws

29oktober

Wereld Beroerte Dag

29 oktober is het Wereld Beroerte Dag, een dag die sinds 2006 wordt georganiseerd door de World Stroke Organization. Bij een beroerte telt elke minuut. De meest efficiënte behandelingen kunnen worden toegediend in de eerste twee uur na het optreden van de symptomen. Reageer snel en red levens! Bekijk onze video en ontdek wat de tekenen van een beroerte zijn en wat u moet doen als u er getuige van bent.

Ons team

Dr. BERTRAND HAMOIR

Verantwoordelijke van een eenheid op een campus Neuroloog
Campus(sen)
Etterbeek-Elsene, Molière Longchamp