De Iris Ziekenhuizen Zuid, een ziekenhuis dicht bij zijn patiënten op de campussen
Etterbeek-Elsene, Joseph Bracops, Molière Longchamp en Etterbeek-Baron Lambert

De Iris Ziekenhuizen Zuid, een ziekenhuis dicht bij zijn patiënten op de campussen
Etterbeek-Elsene, Joseph Bracops, Molière Longchamp en Etterbeek-Baron Lambert

SEO IconBijkomende informatie

Campus Etterbeek-Elsene - Iris Ziekenhuizen Zuid

De campus Etterbeek-Elsene van de Iris Ziekenhuizen Zuid is gevestigd in de gemeente Elsene, op wandelafstand van het Flageyplein. Deze campus beschikt over een spoeddienst en een dienst intensieve zorgen. De campus beschikt over een dienst voor pediatrische spoedgevallen die 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 bemand wordt door een pediater met wachtdienst. Naast de klassieke genees- en heelkundige eenheden van een acuut ziekenhuis huisvest deze campus een van de grootste materniteiten van Brussel evenals een dienst neonatologie en pediatrie. Er is eveneens een dienst voor dagheelkunde, een dagkliniek en een dialysedienst. De polikliniek biedt raadplegingen aan in een ruime waaier van medisch specialiteiten.

Campus Etterbeek-Elsene
Jean Paquotstraat 63
1050-Brussel
Tel: 02.641.41.11

Campus Joseph Bracops - Iris Ziekenhuizen Zuid

De campus Joseph Bracops van de Iris Ziekenhuizen Zuid is gevestigd in de gemeente Anderlecht, pal achter het voetbalstadium. Deze campus beschikt over een spoeddienst en een dienst intensieve zorgen. Naast de klassieke genees- en heelkundige eenheden van een acuut ziekenhuis huisvest deze campus een dienst voor long- en hartrevalidatie. Er zijn eveneens een dialysedienst en twee geriatriediensten. De polikliniek biedt raadplegingen aan in een ruime waaier van medisch specialiteiten.

Campus Joseph Bracops
Dr Huetstraat 79
1070-Brussel
Tel: 02.556.12.12

Campus Molière Longchamp - Iris Ziekenhuizen Zuid

De campus Molière Longchamp van de Iris Ziekenhuizen Zuid is gevestigd in de gemeente Vorst op enkele stappen van de Hoogte 100. Deze campus beschikt over een spoeddienst en een dienst intensieve zorgen (waaronder een stroke unit). Naast de klassieke genees- en heelkundige eenheden van een acuut ziekenhuis huisvest deze campus twee revalidatiediensten (neurologie en locomotriciteit) en een psychiatrische eenheid. Er is eveneens een eenheid voor palliatieve zorgen, de Lotus. De polikliniek biedt raadplegingen aan in een ruime waaier van medisch specialiteiten.

Campus Molière Longchamp
Marconistraat 142
1190-Brussel
Tel: 02.348.51.11

Campus Etterbeek-Baron Lambert - Iris Ziekenhuizen Zuid

De campus Etterbeek-Baron Lambert van de Iris Ziekenhuizen Zuid is gevestigd in de gemeente Etterbeek, in de buurt van het gemeentehuis. Deze campus beschikt over een polikliniek die raadplegingen aanbiedt in een ruime waaier van specialiteiten, en een dienst dagheelkunde.

 

 

Campus Etterbeek-Baron Lambert
Baron Lambertstraat 38
1040-Brussel
Tel: 02.739.84.11

Actualiteiten

 • Toegang tot de cafetaria’s en Covid Safe Ticket

  Als gevolg van de maatregelen van de regionale besturen moeten vanaf 15 oktober 2021, alle personen van 16 jaar en ouder die in onze cafetaria's aan tafel willen eten, hun CST voorleggen.

 • Pakjes afgeven

  U kan echter aan het onthaal een pakje afgeven voor een gehospitaliseerde patiënt : van maandag tot vrijdag van 9.00u tot 14.00u.

 • COVID-19: Consultaties

  U komt naar het ziekenhuis? Alles wordt in het werk gesteld om de veiligheid van iedereen te garanderen!

 • COVID-19 - Info PCR-test

  U moet een PCR-test laten afnemen? Met een capaciteit van meer dan 1000 testen/dag kunnen de Iris Ziekenhuizen Zuid patiënten ontvangen op hun 4 campussen. Op deze pagina vindt u alle informatie over de stappen die u moet volgen naargelang uw geval, het maken van een afspraak en de uurroosters per campus.