Geriatrie

Raadplegingen

Wenst u online een afspraak te maken met een specialist? Scroll naar beneden tot "Ons team" en klik op de specialist van uw keuze.

Bent u 75 jaar of ouder? Hebt u last van ouderdomsproblemen (vallen, cognitieve problemen, incontinentie ...)?

De geriatrische dienst bestaat uit geriaters die bijgestaan worden door een multidisciplinair team (verpleegkundigen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, psychologen, diëtisten en maatschappelijk werkers). De dienst biedt een allesomvattende zorg, waarbij de patiënt centraal staat. Zo wordt u beoordeeld op fysiek, psychologisch, medisch, functioneel en sociaal vlak.

Onze aanpak

Ons doel is om u te helpen uw onafhankelijkheid te behouden en te herstellen. Onze afdeling werkt samen met verschillende specialismen. Onze geriaters proberen inzicht te geven in elke patiënt en elk probleem.

Om zo dicht mogelijk bij u thuis raadplegingen aan te bieden en uw verplaatsingen te beperken, werkt de geriatrische dienst ook samen met de rusthuizen.

Afdelingsnieuws

06november

Europese Week tegen Ondervoeding

Volgens een onderzoek van ESPEN (European Society for Clinical Nutrition and Metabolism) wordt bij 24% van de ziekenhuispatiënten een risico op ondervoeding vastgesteld. Ter gelegenheid van de Europese Week tegen Ondervoeding van 6 tot 11 november 2023, wordt de focus gelegd op ziektegerelateerde ondervoeding.

Ons team

Dr. BIAMBO IBEBEKE

Verantwoordelijke van een eenheid op een campus Geriater
Campus(sen)
Molière Longchamp