De positieve impact van de nieuwe MRI met hoog magnetisch veld op de campus Etterbeek-Elsene!

Gepubliceerd op donderdag 7 maart 2024

Sinds de ingebruikname in juli 2023 heeft de nieuwe MRI met hoog magnetisch veld een revolutie teweeggebracht in de radiologische zorg op de campus Etterbeek-Elsene van de Iris Ziekenhuizen Zuid.

Met 5.700 patiënten die van deze doorbraak gebruik hebben gemaakt, is er een opmerkelijke toename van het aantal behandelingen, met een stijging van 51% in december ten opzichte van vorig jaar.

Er zijn veel redenen voor dit succes: uitgebreide openingstijden, een efficiënt en gebruiksvriendelijk toestel en een onverminderd engagement op het vlak van beeldkwaliteit.

Vanuit medisch oogpunt heeft deze nieuwe MRI de diagnose veranderd, met een groeiende vraag naar gespecialiseerde onderzoeken zoals MRI van de prostaat of borstangiografie.

Bovendien heeft de recente introductie van artificiële intelligentie de diagnostische mogelijkheden nog verbeterd.

De feedback van patiënten en zorgverleners was unaniem: een betere patiëntervaring dankzij functies zoals het lichteffect en een comfortabelere tafel.

We kunnen besluiten dat deze nieuwe MRI een grote vooruitgang betekent in de radiologische zorg, met een ruimere toegankelijkheid, nauwkeurigere diagnoses en een positieve ervaring voor al onze patiënten.