Wanneer moet je naar het ziekenhuis komen?


... Naar de verloszaalRoute 60 op de 5e verdieping : dag en nacht toegankelijk via de hoofdingang

 

  • Wanneer je langer dan een uur, om de 3 à 4 minuten pijnlijke weeën hebt (die je beletten om een activiteit uit te oefenen) voor een eerste kind, en om de 5 à 7 minuten voor een tweede kind;
  • wanneer je vruchtwater verliest (gebroken vliezen);
  • wanneer je vers (rood) bloed verliest;
  • en in elke andere situatie waarbij je je zorgen maakt (je baby beweegt minder, je bent gevallen, ...).

 

Wanneer de arbeid spontaan op gang komt of als men beslist heeft de bevalling om medische redenen in te leiden, ga je rechtstreeks naar de verloszaal Route 60 op de 5de verdieping, dag en nacht toegankelijk via de hoofdingang).

Je wordt opgevangen door een vroedvrouw die de balans van je toestand opmaakt en de gynaecoloog van wacht. Indien je privé

opgevolgd wordt je eigen gynaecoloog op de hoogte gebracht.

Naar de spoeddienst.

Ben je nog geen 20 weken zwanger, meld je dan aan op de spoeddienst.

Vals alarm? Wij laten je terug naar huis gaan met  enkele nuttige tips.

Denk eraan je liaisonfiche of zwangerschapsboekje mee te nemen. De vroedvrouw zal je enkele vragen stellen over het verloop van je zwangerschap, je onderzoeken om de vooruitgang van de arbeid te evalueren en de toestand van het kindje opvolgen aan de hand van de monitoring (hartritme van de baby en de weeën).

Ben je angstig, zijn bepaalde dingen niet duidelijk, of heb je specifieke geboorteplannen (arbeid onder water,...), praat er dan over met de vroedvrouw.