Ziekenhuisberoepen ontdekken met TADA

Gepubliceerd op donderdag 1 februari 2024

 

TADA, een tweetalige Brusselse vzw, onderscheidt zich door haar engagement voor een meer inclusieve samenleving, door aanvullend onderwijs aan te bieden aan kinderen uit kwetsbare wijken in Brussel. Via interactieve workshops onder leiding van gepassioneerde professionals verbreedt TADA elke zaterdag de professionele horizon en de passies van de kinderen.

Op 27 januari hebben een twintigtal kinderen van de vzw TADA zich ondergedompeld in de wereld van de ziekenhuiszorg op de campus Etterbeek-Elsene van de Iris Ziekenhuizen Zuid, in het gezelschap van Pascal Vandenhouweele, adjunct zorgdirectie, en Martin de Block, hoofdverpleegkundige spoedgevallen.

« De voormiddag bleek erg verrijkend te zijn voor alle deelnemers. Vooral de aandacht en nieuwsgierigheid van de kinderen naar de gezondheidszorg toe waren opvallend. Hun motivatie om te begrijpen hoe het ziekenhuis werkt en hun vreugde over de ontmoeting met professionals en het bezoeken van gebouwen die normaal niet toegankelijk zijn, maakten de ervaring buitengewoon ontroerend. Het was duidelijk dat de kinderen deze kans heel erg konden waarderen », getuigt Pascal.

Wat het meest opviel was het spontane en menselijke karakter dat deze interactie uitstraalde.

TADA

Het was een plezier om de fundamentele waarden van de ziekenhuizen te delen en door te geven: zorg verlenen aan iedereen in de best mogelijke omstandigheden, zonder oordeel.