Nefrologie - Dialyse in de Iris Ziekenhuizen Zuid: sensibiliseringsvoormiddag over nierinsufficiëntie en uitbreiding van de dagen voor autodialyse

Gepubliceerd op woensdag 6 maart 2024

Nieraandoeningen zijn vaak onopgemerkt en de complicaties treden helaas pas op wanneer de nierfunctie al ernstig aangetast is.

Ter gelegenheid van Wereldnierdag organiseert de afdeling nefrologie - dialyse van de Iris Ziekenhuizen Zuid op donderdag 14 maart 2024 van 9.30 tot 12.30 uur op de campus Molière Longchamp een voormiddag gewijd aan de gezondheid van de nieren.

Het zal de gelegenheid zijn om met de leden van ons multidisciplinaire team te praten: nefrologen, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en diëtisten die graag al uw vragen over nierfalen zullen beantwoorden: preventie, diagnose en behandeling. Het medisch en verpleegkundig team kan uw bloeddruk en bloedsuikerspiegel meten.

U kan een patiënt-partner ontmoeten die thuisdialyse toepast en met eigen ogen zien welke apparatuur hiervoor nodig is, aangezien het toestel voor thuishemodialyse die voormiddag beschikbaar zal zijn.

Patiënten kunnen op onze drie campussen (Etterbeek Elsene, Molière Longchamp en Joseph Bracops) terecht voor de diagnose en opvolging van nieraandoeningen.

Uitbreiding van de dagen voor autodialyse op Molière Longchamp 

Sinds februari 2024 is de dienst autodialyse op de campus Molière Longchamp ook open op dinsdag, donderdag en zaterdag, zodat 14 patiënten met chronisch hemodialyse op die campus kunnen worden behandeld. Deze uitbreiding van de activiteit werd mogelijk gemaakt door de inzet van ons verpleegkundig team en valt samen met de 2e verjaardag van de opening van de eenheid.

« Home Dialysis »: ontwikkeling van de thuishemodialyse 

Een nierziekte kan een ernstige impact hebben op het dagelijks leven van patiënten. Om hun behandeling te vergemakkelijken, bieden de Iris Ziekenhuizen Zuid sinds 2021 de thuishemodialyse aan. Ons medisch en verpleegkundig team leidt mogelijke patiënten, die dat wensen, op en verzekert de opvolging gedurende hun volledige traject van thuishemodialyse

Praktische info

Waar: Campus Molière Longchamp (Marconistraat 142, 1190 Vorst), 1ste verdieping

Datum en uren: donderdag 14 maart 2024 van 9.30 tot 12.30 uur

Gratis toegang, zonder inschrijving


Vragen? Contacteer een van onze dialysediensten: 02/348.50.92 (Molière Longchamp) of 02/641.46.99 (Etterbeek-Elsene).