IZZ ontvangt 2 werkgroepen van de Union professionnelle des diététiciens de langue française (UPDLF)

Gepubliceerd op dinsdag 20 februari 2024

Onlangs waren 2 groepen van de Union professionnelle des diététiciens de langue française (UPDLF) te gast in de Iris Ziekenhuizen Zuid om een aantal maatregelen te bespreken gericht op het verbeteren van de voedingsopname bij patiënten met nieraandoeningen en kanker.

Op 23 januari verzamelden 12 leden van de diëtistengroep oncologie afkomstig uit verschillende gezondheidsinstellingen in onze lokalen om te praten over de voedingsgewoonten van kankerpatiënten. Ze hebben ook het platform Oncostar ontdekt dat als doel heeft het comfort van de patiënten tijdens hun behandelingen te verbeteren. Door de hoge doses chemotherapie die aan kankerpatiënten worden toegediend, kunnen ze hun smaak en eetlust verliezen of een afkeer krijgen van bepaalde voedingsmiddelen. Hier kunnen diëtisten een rol spelen om de levenskwaliteit van de patiënten te bevorderen.

Op 6 februari waren 23 leden van de diëtistengroep nefrologie in ons ziekenhuis aanwezig met als doel de kwaliteit van de voeding bij patiënten met een nieraandoening te optimaliseren. Ook andere onderwerpen werden aangekaart zoals de verdediging van hun beroep en hun aanwezigheid op de sociale netwerken.

Proficiat en dank aan onze diëtisten Arnaud Tiberghien, Laurane Rouge, Laurence Herrenschmidt-Lecart en Zoé Vandenbrande, die deze dagen hebben georganiseerd onder leiding van Virginie Hainaut, hoofddiëtiste van de Iris Ziekenhuizen Zuid. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding