Huidtumoren: interview met Dr. Jérôme Duisit

Gepubliceerd op donderdag 20 juni 2024

Dr. Jérôme Duisit is coördinator van de dienst plastische chirurgie, verantwoordelijke van de groep huidtumoren in de Iris Ziekenhuizen Zuid en gespecialiseerd onderzoeker in biofabricage van weefsels en organen.

In samenwerking met de dermatologen gaat hij voor een holistische aanpak van de behandeling van huidaandoeningen. Met de steun van de afdeling oncologie werd een multidisciplinaire groep samengesteld die gespecialiseerd is in huidtumoren en die zal worden geïntegreerd in de toekomstige Huidkliniek.

De groep bestaat uit dermatologen, plastisch chirurgen, oncologen, algemeen chirurgen en radiotherapeuten, die samenwerken met NKO-artsen en kaak- en aangezichtschirurgen om de diagnose en behandeling te centraliseren en zo een snelle, gespecialiseerde tenlasteneming te garanderen.

In deze podcast vertelt Dr. Jérôme Duisit ons meer over de belangrijkste soorten huidtumoren, de screeningsmethoden en de behandeling. Hij benadrukt het belang van vroegtijdige opsporing van huidletsels en het vermogen van het lichaam om zichzelf zoveel mogelijk op natuurlijke wijze te herstellen.

URL de Remote video