De Iris Ziekenhuizen Zuid bekroond met het label Ecodynamische Onderneming

Gepubliceerd op dinsdag 30 januari 2024

De Iris Ziekenhuizen Zuid worden bekroond met het label Ecodynamische Onderneming, een belangrijke erkenning van hun streven naar zorgkwaliteit en duurzame praktijken.

Onze inzet om onze ecologische voetafdruk te verkleinen wordt geïllustreerd door een reeks belangrijke initiatieven, gaande van het gedifferentieerd beheer van onze groene zones tot de installatie van fotovoltaïsche panelen die 13% van onze elektriciteitsbehoefte dekken, en niet te vergeten een campagne gericht op een optimaler afvalbeheer en efficiënter energiebeheer.

De toekenning van het label Ecodynamische Onderneming is het bewijs van ons ecoverantwoordelijk engagement. Onze campussen Etterbeek-Elsene, Joseph Bracops en Molière Longchamp kregen twee sterren, wat getuigt van onze buitengewone inzet. Ook onze campus Baron Lambert kreeg een ster, en dat versterkt onze vastberadenheid om nog verder te gaan op het gebied van duurzaamheid.

Deze certificering benadrukt de belangrijke acties op het vlak van het beheer van aankopen, IT, voeding, afval, rationeel energiegebruik en bevordering van de duurzame mobiliteit voor onze medewerkers. Het is een belangrijke stap in onze wil om bij te dragen aan een toekomst met meer respect voor onze planeet.

Door aan te sluiten bij de gemeenschap van bedrijven in Brussel met het label Ecodynamische Onderneming, bevestigen wij nogmaals onze wil om de impact op het milieu te minimaliseren en duurzame praktijken te promoten.

De toekenning van het label Ecodynamische Onderneming is een tastbare erkenning van de inspanningen in de Iris Ziekenhuizen Zuid en verstevigt ons engagement voor een duurzaam en milieuverantwoordelijk beleid in de gezondheidssector.