Orthopedie

Raadpleging orthopedie of raadpleging sportgeneeskunde, heelkundige behandeling of niet, de orthopediedienst ontfermt zich over alle pathologieën en letsels van het bewegingsapparaat (botten, spieren, pezen en gewrichten).

Een afspraak maken? Uurroosters en afspraak

Onze orthopedisten ontvangen u op onze vier campussen: Joseph Bracops (Anderlecht), Molière Longchamp (Vorst), Etterbeek-Elsene (Elsene) en Baron Lambert (Etterbeek).

Een orthopedisch spoedgeval?

Afspraak op de spoeddiensten van de campussen Molière Longchamp, Etterbeek-Elsene of Joseph Bracops.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De dienst orthopedie wordt geleid door Dr Renaud Baillon.

De 19 orthopedisten van de dienst verzekeren ruim 31000 raadplegingen per jaar op onze 4 campussen. Hier vindt u de dagen en uren van de raadplegingen van de dienst orthopedie op iedere campus.

De dienst orthopedie richt zich tot iedere pathologie van het locomotorisch stelsel. De dienst is actief in verschillende gespecialiseerde sectoren zoals de protheseheelkunde, heelkunde van de hand, schouder, heup, knie, voet en wervelkolom.

Orthopedische spoeddienst

Van maandag tot vrijdag, van 8u tot 17u, wordt op de campussen Molière Longchamp, Etterbeek-Elsene en Joseph Bracops een orthopedische spoeddienst verzekerd.

Deze dienst is eveneens beschikbaar in de weekends van 13u tot 17u op de campus Molière Longchamp.

Patiënten die zich op de spoeddienst van een van die drie campussen aanmelden met een trauma (verstuiking, kneuzing, gesloten breuk, luxatie…) worden naar de orthopedische wachtdienst doorverwezen. Tenzij hij zich op eigen kracht kan verplaatsen, wordt de patiënt naar de radiologiedienst begeleid voor een onderzoek waarvan de resultaten rechtstreeks naar de orthopedist doorgestuurd worden. De patiënt wordt vervolgens door de orthopedist gezien die hem een aangepaste behandeling voorstelt en de eventuele noodzakelijke zorgen toedient. De patiënt maakt onmiddellijk een opvolgingsafspraak vooraleer hij het ziekenhuis verlaat.

Sportgeneeskunde en revalidatie

Hij stelt eveneens een raadpleging sportgeneeskunde voor op de campus Etterbeek-Elsene (Zie raadpleging Orthopedische heelkunde - Dr Ouchinsky).

De dienst neemt bovendien actief deel aan de revalidatieprogramma’s in het kader van multidisciplinaire teams.