Kindergeneeskunde

Ziekenhuiseenheden

De pediatrische afdeling van Etterbeek-Elsene ontvangt kinderen van 0 tot 15 jaar. Tijdens hun hospitalisatie krijgen de kinderen de kans om deel te nemen aan recreatieve activiteiten en om hun schoolwerk voort te zetten met gespecialiseerde leerkrachten.

Bezoekuren

Elke dag van 17.30 tot 19.00 uur (één van de ouders kan 24 uur per dag bij de minderjarige aanwezig zijn, de tweede ouder tussen 14.00 en 20.00uur).

24-uurs pediatrische spoeddienst

Een pediatrische spoeddienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week verzekerd op de campus van Etterbeek-Elsene. Kinderartsen wisselen elkaar af om een permanente pediatrische wachtdienst te garanderen. De pediatrische spoedgevallendienst is volledig gescheiden van de spoedgevallendienst voor volwassenen, zodat kinderen kunnen worden opvangen in een omgeving die aan hun behoeften is aangepast en hen geruststelt.

Onze aanpak

Het comfort en de rust van onze patiëntjes zijn essentieel. Daarom zijn een psycholoog, een maatschappelijk werkster, een opvoeder en vrijwilligers aanwezig om de kinderen die alleen zijn op te vangen en activiteiten aan te bieden. Er zijn ook Cliniclowns om de patiëntjes in het ziekenhuis te vermaken.

Onze specialismen

We verstrekken zorgen in de algemene kindergeneeskunde en op alle gebieden van de gespecialiseerde pediatrie, zoals cardiologie, pneumo-allergologie, reconstructieve en esthetische chirurgie, KNO en logopedie. Bovendien kunnen we magnetische resonantie onder narcose uitvoeren om jonge patiënten te kalmeren.