Een gloednieuw slaaplabo op de campus Molière Longchamp

Gepubliceerd op dinsdag 25 juli 2023

Een goede nachtrust is essentieel voor een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. Slecht slapen kan het risico op ongelukken op de weg of op het werk verhogen en draagt ook bij aan obesitas, diabetes en hoge bloeddruk. Door het slaappatroon te analyseren krijgen we een beter inzicht in de moeilijkheden die men tijdens de slaap ondervindt. Hiervoor beschikken de Iris Ziekenhuizen Zuid over een slaaplabo op de campus Molière Longchamp.

Om het comfort van de patiënten tijdens de slaaponderzoeken te verbeteren, krijgt het slaaplabo Molière Longchamp een make-over.

Met een capaciteit van 5 kamers (waarvan een aangepast voor PBM (Personen met beperkte mobiliteit)) legt het nieuwe slaaplabo van Molière Longchamp de lat hoger en gaat het een stap verder ten opzichte van de rest van het Brusselse ziekenhuislandschap.

Een hotelwaardig comfortniveau

De kamers van het nieuwe slaaplabo zijn ontworpen volgens de standaardnormen van een hotel. Elke kamer is comfortabel en aangenaam ingericht, de patiënt voelt zich dan ook thuis.

Wat is de meerwaarde van het slaaplabo voor de patiënt?

Naast gloednieuw meubilair in harmonieuze kleuren zijn er een aantal aspecten om optimaal comfort te bieden in een zen-sfeer:

  • Nieuwe bedden

  • Een individuele doucheruimte

  • Installatie van airconditioning

  • De mogelijkheid om het onderzoek in het weekend uit te voeren (het slaaplaboratorium is nu open van maandag tot zondagochtend, van 19 uur tot 8 uur, met de bedoeling om dit in de nabije toekomst uit te breiden naar 7/7 dagen).

Afbeelding
lavabo