Permanente laserontharing

Die techniek wordt vaak toegepast bij ongewenste haargroei of abnormale lichaamsbeharing. Er wordt ook beroep gedaan op permanente ontharing om ingewassen haartjes en de daaraan gebonden cysten te vermijden, dit zowel bij vrouwen als bij mannen.

Onze raadpleging dermatologie op de campus Etterbeek-Elsene beschikt over een diodelaser, geschikt voor bleke huid en diepliggende haartjes.

De kleur van het haar en van de huid zijn de 2 elementen die het toelaten om de duur en het succes van de behandeling te evalueren. Voor bleke huiden en diepliggende haartjes rekent men op 8 tot 10 sessies om tot een definitieve ontharing te komen op 80 tot 90% van de behandelde zone. De sessies worden uitgevoerd met tussenpozen van vier tot zes weken.

Tijdens de behandeling wordt men een tintelend, wat prikkelend gevoel gewaar. Dit wordt over het algemeen goed verdragen. Op meer gevoelige plaatsen wordt een uur voor de sessie een verdovende crème aangebracht.

Bijwerkingen

Na de sessie kan de behandelde zone wat rood worden en wat zwellinkjes vertonen. Dit verdwijnt vanzelf binnen de 24 uur.

Praktische info

  • Geen gebruinde huid
  • Vermijd de zon in de vier tot zes weken voor de start van de behandeling en in de eerste week na de behandeling.
  • Geen zelfbruining gedurende 1 week voor de behandeling.
  • Niet ontharen met was of elektrische epilator 2 weken voor de behandeling.
  • Scheer de zone de dag voor de sessie met een scheermachientje.

Welke zones komen in aanmerking? Met uitzondering van de wenkbrauwen, de zone rond de ogen en donshaar, kunnen alle behaarde lichaamsdelen behandeld worden.

Uurrooster en afspraak| Download de brochure