Reumatologie

Het departement reumatologie-fysieke geneeskunde wordt geleid door Dr Jiangang Qu.

De reumatologen van het departement verzekeren jaarlijks ongeveer 8000 raadplegingen.
Hieronder vindt u de dagen van de raadplegingen van het departement op onze campussen.

De reumatologie stelt de diagnose en behandelt niet traumatische aandoeningen van het bewegingsapparaat zoals ziekten van de botten, gewrichten, pezen, spieren en hun pijnlijke gevolgen.

Sinds twee decennia kennen we een revolutionaire vooruitgang op het vlak van diagnose en behandeling van reumatoïde polyartritis, ankyloserende spondylitis, psoriatrische artritis, lupus, vasculitis, osteoporose, artrose en chronische tendinitis, aandoeningen waarvoor heden therapeutische oplossingen bestaan.

In het verlengde van het klinisch onderzoek, realiseert onze dienst een echografie van het bewegingsapparaat en dat zowel voor de diagnose als voor de therapie.
De dienst is sinds kort uitgerust voor de behandeling van chronische calcificerende tendinitis door middel van lithotripsie.

De fysieke en revaliderende geneeskunde is gericht op het ontwikkelen en controleren van multidisciplinaire revalidatie- en readaptatieprogramma’s (met deelname van een kinesitherapeut, ergotherapeut, psycholoog, logopedist, orthesist en sociaal assistent), teneinde de functionele gevolgen gebonden aan een ziekte of ernstig ongeval tot een minimum beperken.

De rugschool is een goed voorbeeld van de multidisciplinaire aanpak van chronische lumbago, beschouwd als de ziekte van de eeuw.