De Iris Ziekenhuizen Zuid, een ziekenhuis dicht bij zijn patiënten op de campussen Etterbeek-Elsene, Joseph Bracops, Molière Longchamp en Etterbeek-Baron Lambert

De Iris Ziekenhuizen Zuid, een ziekenhuis dicht bij zijn patiënten op de campussen
Etterbeek-Elsene, Joseph Bracops, Molière Longchamp en Etterbeek-Baron Lambert

Actualiteiten

  • Werelddag zonder tabak 2019

    Ter gelegenheid van de Werelddag zonder tabak op 31 mei, organiseren de tabacologen op dinsdag 28 mei een sensibiliseringsdag om te stoppen met roken. Op de campussen Joseph Bracops, Molière Longchamp en Etterbeek-Elsene worden infostands voorzien.

  • De dienst neonatologie van de Iris Ziekenhuizen Zuid heeft de CLE-opleiding (Compréhension du Langage de l'Enfant) gevolgd

    De dienst neonatologie van de Iris Ziekenhuizen Zuid heeft de CLE-opleiding (Compréhension du Langage de l’Enfant) gevolgd en past op die manier de ontwikkelingszorg toe volgens de filosofie van de Neonatal Individualized Developmental Care and Assessment Program (NIDCAP). Prematuren vanaf 33 weken genieten meer gepersonaliseerde zorgen die in het bijzonder op hun individuele ontwikkeling gericht zijn. De ouders worden aangemoedigd om deze zorgen aan te leren en nadien thuis verder te zetten.

  • Pediatrie: « Buzzy bees » om de pijn van een prik te verzachten

    Dankzij « De Vrienden van IZZ » konden onlangs « Buzzy bees » worden aangekocht, hulpmiddelen om « pijn te blokkeren » tijdens het prikken. U kent deze VZW reeds die als maatschappelijk doel heeft de levenskwaliteit en het welzijn van de patiënten van IZZ en hun families te verbeteren.