De tuin der gedachten: conferenties en debatten

Die ontmoetingsmomenten zijn toegankelijk voor de buurtbewoners, de patiënten en hun families, en zijn een moment om na te denken over het leven, de leefomgeving, het ziekenhuis en de vragen met betrekking tot de evolutie van de maatschappij en de technieken. Het is tevens de gelegenheid om belangstelling te tonen voor de originele oplossingen die iedereen kan uitwerken.

Programma

  • 🌿 Een toekomst voorstellen in deze tijd van klimaatverandering

Hoe kunnen we ons een toekomst voor ons en voor onze kinderen voorstellen wanneer het einde van een tijdperk het einde van de wereld inluidt? Hoe over de toekomst praten wanneer de modellen van een generatie niet op de andere generaties overgedragen kunnen worden?

Woensdag 15/05/19 om 18.00u

  • 🌿 Ode aan de traagheid

Tijd voor de tuin, tijd voor herinneringen, tijd om te leren en te delen. De menselijke tijd is niet de tijd van de machines.

Woensdag 12/06/19 om 18.00u

  • 🌿 De trend en de psychiatrie: bipolaire stoornis, burn-out, aandachtsstoornis: ziekte van de mens of van de maatschappij?

Zijn de problemen in de psychiatrie simpelweg een individueel lijden of zijn ze ook een weerspiegeling van de maatschappij?

Woensdag 11/09/19 om 18.00u

  • 🌿 Zal het lichaam ons redden van het onwezenlijke?

De sociale netwerken en de beeldschermen kunnen niet tegemoet komen aan onze behoeften. Wij hebben nood aan incarnatie, bekoring, het gewicht van dingen, de warmte van relaties.

Woensdag 09/10/19 om 18.00u

Praktische Informatie

In de therapeutische tuin van de campus Molière Longchamp van de Iris Ziekenhuizen Zuid

Marconistraat, 142 - 1190 Brussel

Toegang via de hoofdingang. Bij regen is er binnen een ruimte voorzien.

De gesprekken worden geleid door Dokter Daniel Desmedt, psychiater, Isabelle Favry, psychologe, en het team van de therapeutische tuin van de Iris Ziekenhuizen Zuid.