Centrum Waardig ouder worden

Workshops om waardig oud te worden in de wijk Peterbos

Samen met de gemeente Anderlecht, organiseert de campus Joseph Bracops van de Iris Ziekenhuizen Zuid sinds vorige herfst workshops gericht op een betere levenskwaliteit voor de inwoners van 55 jaar en ouder. Het programma van vorig jaar was grotendeels gewijd aan kinesitherapie en voeding: relaxatie, valpreventie en evenwichtig eten voor een kleine prijs.

De kinesitherapeuten en diëtisten, steeds trouw op post, zullen nu kunnen rekenen op de medewerking van ergotherapeuten, maatschappelijk assistenten en gespecialiseerde verpleegkundigen. Naast het oorspronkelijke programma, zullen ze ook een workshop toneel en een workshop over de aanpassing van de leefruimten voorstellen.

Het ziekenhuis werkt in het kader van een netwerk en stelt een zorgprogramma voor op maat van zijn begunstigden. Naast de gebruikelijke partners zoals de huisartsen, de rusthuizen of de diensten voor thuiszorg, benadert het eveneens de dagcentra en de medische centra en toont het belangstelling, zij het in een preventie aanpak, voor het dagelijkse leven van de wijkbewoners.

Programma

Mei Juni Juli

2 mei: voeding

Vr 3 mei: kinesitherapie

Ma 6 mei: toneel

Wo 8 mei: voeding

Vr 10 mei: kinesitherapie

Ma 13 mei: toneel

Vr 17 mei: kinesitherapie

Ma 20 mei: toneel

Vr 24 mei: kinesitherapie

Ma 27 mei toneel

Wo 29 mei: voeding

Vr 31 mei: kinesitherapie

Ma 3 juni: toneel

Do 6 juni: aanpassing van de leefruimten

Vr 7 juni: kinesitherapie

Vr 14 juni: kinesitherapie

Ma 17 juni: toneel

Do 20 juni: voeding

Vr 21 juni: kinesitherapie

Ma 24 juni: toneel

Do 27 juni: aanpassing van de leefruimten

Vr 28 juni: kinesitherapie

Ma 1 juli: toneel

Do 4 juli: aanpassing van de leefruimten

Vr 5 juli: kinesitherapie

Do 8 juli: toneel

Praktische informatie

De sessies gaan door in het sociaal restaurant van Peterbos (Peterbospark, 14 - 1070 Anderlecht) van 10u tot 11u en zijn toegankelijk voor de inwoners van de wijk, maar ook voor de inwoners van de omliggende wijken en dat voor een deelname in de kosten van 1€ per persoon.

Contactpersoon

Alex Koussonsky – 02 556 14 04 of akoussonsky@his-izz.be