Actualiteiten


Klik op de titel of op de foto om de actualiteit helemaal te ontdekken.

 • De Iris Ziekenhuizen Zuid lanceren een nieuw concept voor fysiek herstel voor oncologiepatiënten tijdens de chemobehandeling

  In samenwerking met de dienst oncologie onder leiding van Dr. El Ali, lanceert de kinesitherapiedienst van de Iris Ziekenhuizen Zuid een programma fysieke activiteiten voor patiënten die een chemokuur volgen. Dat project kwam tot stand dankzij de « Grants Fysieke activiteit » die in mei 2019 door de Stichting tegen Kanker werd toegekend.

 • De Iris Ziekenhuizen Zuid voor de vierde keer op rij bekroond met het label « Babyvriendelijk ziekenhuis »

  De Iris Ziekenhuizen Zuid krijgen opnieuw het label « Babyvriendelijk ziekenhuis » (IHAB) toegekend. Dit internationale label staat garant voor de hoge kwaliteit van de zorgen en van de steun waarvan moeders en de pasgeborenen genieten vanaf de zwangerschap tot aan de bevalling. Een grote pluim op de hoed van het multidisciplinaire team van de pool Moeder/Kind van de Iris Ziekenhuizen Zuid en voor de talrijke initiatieven die het team reeds tot stand heeft gebracht.

 • Voeding na kanker: een kook- en dieetworkshop voor ex-patiënten

  Acht ex-patiënten hebben deelgenomen aan de kook- en dieet workshop « voeding na kanker », georganiseerd door diëtisten gespecialiseerd in oncologie van de Iris Ziekenhuizen Zuid. Op het programma: dieetadvies, recepten en nieuwe smaken ontdekken … Samen met een chef-kok hebben de deelnemers genoten van een leerrijk moment.

 • Afsprakencentrale: nieuwe nummers

  U wenst telefonisch een afspraak te maken? Sinds vrijdag 8 november 2019 zijn de nummers van onze afsprakencentrale gewijzigd! De organisatie van de dienst werd herzien om u nog beter van dienst te zijn.