Actualiteiten: Opening van een huisartsenwachtpost (« HWP ») op de campus Molière LongchampSud

De « GBBW », Garde Bruxelloise-Brusselse Wachtdienst, huldigt vandaag, dinsdag 18 december, een huisartsenwachtpost in op de campus Molière Longchamp van de Iris Ziekenhuizen Zuid. De Minister van Volksgezondheid, Maggie De Block, de Brusselse Minister van Begroting en Financiën, Guy Vanhengel, en de Brusselse Minister van Economie, Didier Gosuin, zullen de inhuldiging bijwonen.

Deze post is gevestigd in de Molièrelaan 34 en is toegankelijk van 19 uur tot middernacht in de week en van 8 uur tot middernacht in de weekends en op feestdagen. De volledig gerenoveerde structuur omvat een wachtzaal, een ontvangstruimte en een consultatiekabinet.

Het doel van deze wachtpost is dringende medische hulpverlening te organiseren: niet geprogrammeerde eerstelijnszorg (waarbij dus geen onmiddellijke bijkomende onderzoeken vereist zijn) buiten de dagelijkse praktijkuren van de behandelende artsen.

De huisartsen zullen nauw samenwerken met de spoeddienst van de campus Molière Longchamp. De patiënt die door een huisarts ten laste kan worden genomen en zich op de spoeddienst aangemeld heeft, zal naar deze wachtpost doorverwezen worden. Zo ook zal een patiënt die zich op de huisartsenpost aanmeldt maar dringende zorgen nodig heeft, naar de spoeddienst doorgestuurd zal worden.

De Iris Ziekenhuizen Zuid wensen op die manier een dynamiek te creëren die voor iedereen gunstig is.