Actualiteiten: De Iris Ziekenhuizen Zuid (IZZ) openen een nieuw testcentrum voor COVID-19

Op dinsdag 4 augustus hebben de Iris Ziekenhuizen Zuid een nieuw testcentrum voor COVID-19 op de campus Molière Longchamp geopend. Deze opening volgt op de wens van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om de testcapaciteit tegen september te verdubbelen.

 


Dit nieuwe COVID-19 testcentrum is toegankelijk voor patiënten :

  • van 9u30 tot 11u30 OP afspraak (via deze link)
  • van 12 tot 16 uur ZONDER afspraak
  • op de campus Molière Longchamptegenover de huisartsenwachtpost (Molièrelaan, nummer 32 – 1190 Vorst)

Het maken van een afspraak is alleen mogelijk online voor patiënten ouder dan 15 jaar in het bezit van een rijksregisternummer (INSZ), en indien ze ofwel een medisch voorschrift hebben, ofwel een QR-code, ofwel een code meegedeeld per sms. Worden ook aanvaard, patiënten die een risico opgelopen hebben door een contact met een besmette persoon of uit een rode of oranje zone terugkomen.

Indien u symptomatisch bent, begeef u dan rechtstreeks naar de spoedgevallendienst.

Gelieve zich op het tijdstip van uw afspraak aan te melden en de volgende items bij de hand te hebben:

-          uw identiteitskaart

-          het verzoek / de voorschrift van uw huisarts

-          een mondmasker

-          de Corona Code Prescription Test / QR code (optioneel)

Enkel als de test positief is zullen de resultaten zullen binnen de 72 uur door het Federale Platform gecommuniceerd worden.

“Als buurtziekenhuis vonden wij het belangrijk om deze dienst te kunnen aanbieden aan onze medeburgers”, verklaart Catherine Goldberg, algemeen directeur van de Iris Ziekenhuizen Zuid.

Dankzij de samenwerking met de huisartsen zal dit centrum het mogelijk maken om, samen met de andere centra, tegemoet de komen aan de wens van de Brusselse gezondheidsminister, Alain Maron, en van het Brussels Gewest, om het aantal testen per dag te verhogen van 2000 tot 4000 (of zelfs 5000).

! Opgelet !

Wij voeren geen PCR-tests uit in het kader van een vertrek naar het buitenland. Als u voor een reis naar het buitenland moet worden getest, nodigen wij u uit om naar een privé-laboratorium te gaan.

(UPDATE 13/08/2020)