De Iris Ziekenhuizen Zuid, een ziekenhuis dicht bij zijn patiënten op de campussen
Etterbeek-Elsene, Joseph Bracops, Molière Longchamp en Etterbeek-Baron Lambert

De Iris Ziekenhuizen Zuid, een ziekenhuis dicht bij zijn patiënten op de campussen
Etterbeek-Elsene, Joseph Bracops, Molière Longchamp en Etterbeek-Baron Lambert

SEO IconBijkomende informatie

Campus Etterbeek-Elsene - Iris Ziekenhuizen Zuid

De campus Etterbeek-Elsene van de Iris Ziekenhuizen Zuid is gevestigd in de gemeente Elsene, op wandelafstand van het Flageyplein. Deze campus beschikt over een spoeddienst en een dienst intensieve zorgen. De campus beschikt over een dienst voor pediatrische spoedgevallen die 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 bemand wordt door een pediater met wachtdienst. Naast de klassieke genees- en heelkundige eenheden van een acuut ziekenhuis huisvest deze campus een van de grootste materniteiten van Brussel evenals een dienst neonatologie en pediatrie. Er is eveneens een dienst voor dagheelkunde, een dagkliniek en een dialysedienst. De polikliniek biedt raadplegingen aan in een ruime waaier van medisch specialiteiten.

Campus Etterbeek-Elsene
Jean Paquotstraat 63
1050-Brussel
Tel: 02.641.41.11

Campus Joseph Bracops - Iris Ziekenhuizen Zuid

De campus Joseph Bracops van de Iris Ziekenhuizen Zuid is gevestigd in de gemeente Anderlecht, pal achter het voetbalstadium. Deze campus beschikt over een spoeddienst en een dienst intensieve zorgen. Naast de klassieke genees- en heelkundige eenheden van een acuut ziekenhuis huisvest deze campus een dienst voor long- en hartrevalidatie. Er zijn eveneens een dialysedienst en twee geriatriediensten. De polikliniek biedt raadplegingen aan in een ruime waaier van medisch specialiteiten.

Campus Joseph Bracops
Dr Huetstraat 79
1070-Brussel
Tel: 02.556.12.12

Campus Molière Longchamp - Iris Ziekenhuizen Zuid

De campus Molière Longchamp van de Iris Ziekenhuizen Zuid is gevestigd in de gemeente Vorst op enkele stappen van de Hoogte 100. Deze campus beschikt over een spoeddienst en een dienst intensieve zorgen (waaronder een stroke unit). Naast de klassieke genees- en heelkundige eenheden van een acuut ziekenhuis huisvest deze campus twee revalidatiediensten (neurologie en locomotriciteit) en een psychiatrische eenheid. Er is eveneens een eenheid voor palliatieve zorgen, de Lotus. De polikliniek biedt raadplegingen aan in een ruime waaier van medisch specialiteiten.

Campus Molière Longchamp
Marconistraat 142
1190-Brussel
Tel: 02.348.51.11

Campus Etterbeek-Baron Lambert - Iris Ziekenhuizen Zuid

De campus Etterbeek-Baron Lambert van de Iris Ziekenhuizen Zuid is gevestigd in de gemeente Etterbeek, in de buurt van het gemeentehuis. Deze campus beschikt over een polikliniek die raadplegingen aanbiedt in een ruime waaier van specialiteiten, en een dienst dagheelkunde.

 

 

Campus Etterbeek-Baron Lambert
Baron Lambertstraat 38
1040-Brussel
Tel: 02.739.84.11

Actualiteiten

 • Heropstart van de consultaties

  De niet-COVID-activiteiten zoals de consultaties of dagheelkunde zullen voorzichtig en geleidelijk aan worden hervat. Alles wordt in het werk gesteld om de veiligheid van iedereen!

 • Info toekomstige ouders - virtuele consultaties

  Gezien de huidige gezondheidscrisis zullen de collectieve infosessies voor toekomstige ouders niet zoals gepland op 5 mei 2020 hervatten. Hebt u vragen? Onze vroedvrouwen staan u graag te woord dankzij onze virtuele consultaties.

 • Lockdown: advies van onze diëtisten voor een gezonde voeding

  In deze periode van lockdown denken we veel aan de anderen. Wat dacht u ervan om ook voor uzelf te zorgen? Ziehier vijf tips van ons dieetteam voor een gezonde voeding.

 • Triage op de spoeddienst

  Naar de spoeddienst gaan is stresserend en dat is nog meer het geval sinds het begin van de COVID-19-pandemie. Maar wees gerust, patiënten die naar het ziekenhuis komen worden met de beste zorgen opgevangen. Alles wordt in het werk gesteld om de veiligheid van iedereen te garanderen!

 • COVID-19 - Pediatrie

  Door de sterke beperking van de consultaties in ons ziekenhuis, stelt de pediatrie gefactureerde telefonische consultaties voor. In de week wordt tussen 9u en 18u een permanentie verzekerd door een kinderarts op het nummer 02/641.41.61.

 • COVID-19 - Bezoeken geschrapt

  Bezoeken geschrapt behalve uitzondering.

 • COVID-19 - Bent u zwanger?

  Uw consultatiekalender wordt aangepast tijdens de pandemieperiode COVID-19.

  Wij beogen hiermee het aantal bezoeken aan het ziekenhuis te beperken om een social distancing te garanderen doch met behoud van een kwalitatieve zwangerschapsopvolging.

 • Afsprakencentrale: nieuwe nummers

  U wenst telefonisch een afspraak te maken? Sinds vrijdag 8 november 2019 zijn de nummers van onze afsprakencentrale gewijzigd! De organisatie van de dienst werd herzien om u nog beter van dienst te zijn.

 • Een golf van solidariteit voor de personeelsleden van IZZ: bedankt iedereen!

  Sinds het begin van de lockdown hebben wij tal van giften en blijken van solidariteit mogen ontvangen. Deze vrijgevigheid steekt een hart onder de riem van de teams die onverminderd blijven doorgaan.